Menu - BulwaR
20
page,page-id-20,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Menu

 

Zupy

Soups

..

.

Krem z dzikiego szczawiu z jajem przepiórczym, wędzonym boczkiem i świeżo rwanymi liśćmi rukwi wodnej

T Cream od wild sorrel with quail egg, smoked bacon and fresh watercress

13 zł 3,5 Euro

..

.

Bulion z pieczonej gęsi owsianej i leśnych grzybów z kołdunami

Consomme of oatmeal goose and wild mushrooms, pasty with confit leg of goose, fresh herbs

 16 zł 4,5 Euro

..

.

Czernina z wędzoną czekoladą, wiśniami, gęsimi żołądkami,

popcornem z kaszy gryczanej i kwaśną śmietaną od Kulczaków

‘ Czernina ‘ with smoked bitter chocolate, goose gizzards and cherries

19 zł 5,5 Euro

..

.

  

Przystawki

Starters

..

.

Liście sałat sezonowych z suszonymi pomidorami, orzechami pinii, prażonymi pestkami dyni, nasionami słonecznika i konfitowanym czosnkiem w dresingu vinaigrette

FMixed leaves salad with pine nuts, roasted pumpkin seeds, sunflower. sundried tomatoes with vinaigrette dressing

19 zł 5,5 Euro

..

.

Kurza wątroba z dzikimi wiśniami i wędzoną gorzką czekoladą, karmelizowaną chałką i ziarnami kawy

Chicken livers with wild cherries and smoked bitter chocolate, carmelized sweet white bread and coffee grains.

23 zł 7 Euro

..

.

Pierogi z konfitowanym mięsem kaczego udka z kwaśną śmietaną

od Kulczaków i świeżo ścinanymi ziołami

Dumplings with confit leg of duck with sour cream and freshly cut herbs

 27 zł 7,5 Euro

..

.

Wędzony pstrąg łososiowy na puree z kukurydzy w glazurze z palonego masła

z kremem z młodego szczypiorku

Smoked salmon  trout with corn  puree, burnt butter and cream of baby chives

29 zł 8  Euro

..

.

Ser kozi, liście cykorii i musztardowca oprószone ciętym estragonem

w miodowo-musztardowym dresingu,  piklowana szalotka, puree z rodzynek

Goat cheese with chicory and frisse salad leaves dressed with mustard and honey, freshly cut tarragon,

pickled shallots and smoked raisins puree

31 zł 8,5 Euro

..

.

Tatar z łososia z dresingiem z tartych skórek pomarańczy, liśćmi młodego szpinaku i creme fraiche

Tartare of salmon with orange zests dressing, baby spinach and creme fraiche

   34 zł 9 Euro

..

.

Tatar z polędwicy wołowej z konfiturą z pikantnej papryczki chilli

pudrowany świeżo tartym chrzanem

Steak Tartare with  red  chilli peppers chutney and freshly grated horseraddish

 37 zł 10 Euro

 

..

.

 

Makarony własnej produkcji

Home made pasta

..

..

Tagliatelle z grillowaną piersią kurczaka z chrupiącą skórką aromatyzowane

ziołowym pesto z naci młodej pietruszki, orzechów ziemnych i sera  

zagrodowego od Wojnowskich z Siedliska

Tagliatelle with grilled breast of homestead chicken supreme perfumed with home made pesto

made of fresh parsley and basil, grated regional cheese

 28 zł 7,5 Euro

..

.

Pappardelle z prawdziwkami smażonymi w oliwie rydzowej z dzikim czosnkiem

 i nacią pietruszki oraz ścinanym Parmesanem

Pappardelle with cep mushrooms,  saffron milk cap oil, wild garlic, freshly cut parsley and Parmesan

37 zł 10 Euro

..

.

Bazyliowe pierożki z sarniną marynowaną w owocach runa leśnego w kremowej emulsji z borowików

aromatyzowane trawą żubrową

Basil ravioli with venison marinated in herbs and undergrowth, creamed cep mushroomsauce

flauvoured  with bison grass

47 zł 13 Euro

..

.

Dania Główne

Main Courses

..

.

Pierś z kurczaka zagrodowego z chrupiącą skórką, piklowane szalotki, 

wielkopolska pyra w kilku odsłonach

Supreme of homestead chicken with creamy potato puree and pickled shallots

29 zł 8 Euro

..

.

Poliki wieprzowe z solonym karmelem, paloną marchwią pasternakiem i młodym rabarbarem

Pork cheeks with burnt baby carrots, salted caramel,  roasted parsnips, plums

 and baby rhubarb

37 zl 10 Euro

..

.

 Stek złotnicki wędzony w dymie z kory dębu i owoców runa leśnego na

chrzanowym puree ziemniaczanym,  mus z kwaśnej Renety z karmelizowanymi 

w spadziowym miodzie z winnymi jabłkami 

Grilled pork chops smoked with oak bark and undergrowth with  horseradish

potato puree and caramelized apples

43 zł 11,5  Euro

..

.

Pierś z kaczki glazurowana miodem gryczanym z papierówką, owocami leśnymi i młodą cukinią w głębokim sosie z suszonych 

owoców perfumowanym świeżym tymiankiem

Breast of duck gazed with buckwheat honey, with early apple, forest fruits and baby courgette, smoked seasonal fruits sauce

flauvoured with fresh thyme

46 zł 12 Euro

..

...

.

Dorsz Bałtycki z pieczoną młodą marchwią i porami duszonymi w śmietanie z gałką

muszkatołową i pudrem z ziołowego masła, trybulą

Fillet of cod with creamy baby leeks, roasted carrots, herb butter, nutmeg and chervil

47 zł 12,5 Euro

Filet z łososia smażony w kuminie i świeżo tartym imbirze z konfiturą z dojrzałych pomidorów, emulsją z zielonego groszku i liśćmi świeżej mięty ogrodowej

Salmon  panfried with cumin and ginger with candied cherry tomatoes, fresh mint and green peas coulis

56 zł 15,5 Euro

..

..Polędwica wołowa z sosem  Bearnaise, jagodami leśnych borówek i świeżym estragonem

Fillet of beef with Bearnaise sauce, blueberries, fresh estragon.

79 zł 21,5 Euro

..

.

Comber jagnięcy sous vide z kurkami, cukrowym  groszkiem i młodą marchwią w

aromacie z dzikich ziół, owoców runa leśnego i trawy żubrowej 

Rack of lamb with chanterelle mushrooms, mange tout, baby carrots,

freshly cut herbs and bison grass

 87 zł 23,5 Euro