Menu - Dania Główne - BulwaR
1842
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1842,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive,elementor-default
 

Menu – Dania Główne

NOWA KARTA!

obowiązuje od 06.06.20

..

..

..

..

Zupy 


Domowy rosół z kury zagrodowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką pietruszki

15 zł

..

Consomme of homestead chicken slowly cooked with eco vegetables 

..

4 €

..

Krem z dzikiego szczawiu z jajem przepiórczym, wędzonym boczkiem i świeżo rwanymi liśćmi rukwi wodnej / dostępny w wersji wegańskiej /  

..

17 zł

..

Cream of wild sorrel with quail egg, smoked bacon and fresh watercress

..

4,5 €

..

Barszcz bardzo czerwony pełen aromatów i ziół wolno gotowany na podsuszanych młodych borowikach z kołdunami z konfitowanym mięsem uda gęsi owsianej    / dostępny w wersji wegańskiej /

..

19 zł

..   

Traditional Polish Borsch made of beetroot, dry wild cep mushrooms and freshly cut herbs with dumplings filled with confit leg of oatmeal goose

..

5 €

..

..

..

..

Pierogi i makarony


..

Pierożki z delikatną Ricottą, twarożkiem kozim, liśćmi młodego szpinaku, serem Bursztyn i świeżo tartą gałką muszkatałową z aromatycznym palonym masłem i liśćmi świeżej szałwi ogrodowej

..

26 zł

..

Ricotta, goat cheese and Bursztyn hard cheese dumplings perfumed with freshly grated nutmeg and finished with burnt butter flavoured with fresh wild sage leaves

..

7 €

..

Tagliatelle z grillowaną piersią kurczaka zagrodowego, grzybami Portobello i prażonymi nasionami słonecznika aromatyzowane ziołowym pesto z liści świeżej bazylii, naci młodej pietruszki, orzechów włoskich i Parmesanu

..

28 zł

..

Tagliatelle with grilled breast of homestead chicken, Portobello mushrooms and roasted sunflower seeds perfumed with homemade pesto made of fresh parsley, basil, walnuts and Parmesan cheese

..

7,5 €

..

Buraczane pierożki ravioli  własnego wyrobu z serem Ricotta, pieczonymi  kasztanami, miąższem z dyni piżmowej i orzechami laskowymi aromatyzowane świeżo tartą gałką muszkatołową   / opcja wegańska /

.. 

29 zł

..

Homemade beetroot flavoured ravioli with Ricotta cheese, roasted chestnuts, butternut squash, crushed hazelnuts and freshly grated nutmeg

..

8 €

..

Pappardelle z prawdziwkami smażonymi w oliwie rydzowej z dzikim czosnkiem, nacią pietruszki oraz ścinanym Parmesanem / dostępne w wersji wegańsiej /

..

36 zł

..

Pappardelle with cep mushrooms, saffron milk cap oil, garlic and Parmesan

..

9,5 €

..

Bazyliowe pierogi z sarniną marynowaną w owocach runa leśnego w kremowej emulsji z borowików aromatyzowane trawą żubrową 

..

38 zł

..
Basil ravioli with venison marinated in herbs and undergrowth, creamed cep mushrooms sauce flavoured with bison grass

..

10 €

..

..

..

..

..

Przystawki


..

Wątróbki z indyka flambirowane w anżowym Ouzo z głębokim sosem z czerwonych krwistych pomarańczy podane z liśćmi sałat sezonowych i młodym szpinakiem

..

26 zł   

..

Turkey livers flambeed with Ouzo with deep blood orange sauce, mixed seasonal leaves  and baby spinach salad   

..

7 €

..

Białe szparagi z prażonym chrupiącym pumperniklem i aksamitnym sosem holenderskim przygotowywanym na soku z kiszonej kapusty  / dostępne w wersji wegańskiej /

..

28 zł

..

White asparagus with toasted pumpernickel bread ans Hollandaisse sauce

..

7,5  €

..

Ser kozi pleśniowy w glazurze z miodu gryczanego pieczony z figami i wędzonym boczkiem na liściach musztardowca i sałaty dębowej

..

32 zł

..

..Goat cheese glazed with buckwheat honey baked with figs and smoked bacon on a bed of fresh green mustard and frisse leaves salad 

..

8,5 €

..

Ceviche z łososia bałtyckiego z dresingiem z tartych skórek pomarańczy, czerwonym kawiorem, liśćmi młodego szpinaku i kapeluszem z crème fraiche

..

34 zł

..

Ceviche of salmon dressed with freshly grated orange zests with red caviar, baby spinach and crème fraiche   

..

9 €

..

Tatar z polędwicy wołowej z konfiturą z pikantnej papryczki chilli, z kremową emulsją z dziko rosnącego chrzanu

..

36 zł

..

Steak tartare with red hot chilli peppers chutney and cream of  horseradish 

..

10 €  

..

..

..

..

..

Dania Główne


..

Kuchnia regionalna

..

Gołąbki z delikatnym mięsem z łopatki wieprzowej i świeżym majerankiem wolno gotowane w lisciach młodej kapusty z aksamitnym puree z regionalnych odmian ziemniaków, młodego blanszowanego pora i czosnkiu niedżwiedziego / dostępna wersja wegańska /   

..

36 zł

..                                                                         

Stuffed with pork shoulder and freshly cut herbs cabbage with creamy regional potato and baby leeks puree perfumed with wild garlic 

..

9,5

..

Schab wieprzowy z kością  / tradycyjny kotlet schabowy / wędzony w dymie z kory dębu na kremowym puree z welkopolskich pyrów i tartego chrzanu z kapustą kiszoną smażoną na smalcu z miodem spadziowym i szalotką bananową    

..

38 zł

..

Pork chop smoked with oak bark and undergrowth on a bed of creamy horseradish flavoured mashed potatoes with regional ‘ sauercraut ‘    

..

10 €

..

Konfitowane w gęsim tłuszczu  udo kacze glazurowane miodem gryczanym z głębokim sosem z owoców leśnych, modrą kapustą pełną żurawiny, miodu gryczanego, przypraw korzennych i kluchami na parze własnego wyrobu

..

..48 zł

..

Confit leg of duck  glazed with buckwheat honey, fresh forest fruits and plums finished  with smoked seasonal fruits sauce flavoured  with lemon thyme, traditional red cabbage and regional ‘ dumplings ‘  

..

12,5 €

..       

_____________

..

Pieczone udo z kurczaka zagrodowego marynowanego przez 6 godzin w świeżym tymianku, gałce muszkatałowej i  świeżo tartym cynamonie z pieczonymi gruszkami i kremowym puree z ziemniaków i młodego pora 

..

29 zł

..                 

Grilled leg of homestead chicken with baked pear, creamy potato and baby leeks puree and freshly cut herbs

..

8 €

..

Dorsz bałtycki podany z cieciorką wolno gotowaną w pikantnym sosie z dojrzałych pomidorów i czerwonych papryk aromatyzowanych świeżo tartą  kurkumą, kuminem i wędzoną papryką

..

48 zł

..

Fillet of cod on a bed of chickpea slowly cooked in spicy sauce made of peppers, tomatoes, oriental spices and  freshly cut herbs  

..

13 €

Policzki z dzika wolno wędzone w sianie w głębokim sosie z czerwonego wina, powideł ze śliwek węgierek, gorzkiej czekolady i esencji z espresso

..  

58 zł         

Wild boar cheeks slowly smoked in hay with deep sauce made of red wine,      plum jam, bitter chocolate and crushed coffee beans

..

16  

..                                                                                   

Polędwica wołowa z blanszowanymi liśćmi młodego szpinaku i sosem Bearnaise pełnym świeżo ciętego estragonu

..

76 zł

..                                             

Fillet of beef seved  with blanched  baby spinach leaves and essentiale Bearnaise sauce

..

20 €

..

Comber jagnięcy z grilowanymi młodymi warzywami i głębokim sosem ze starzonego czerwonego wina, trawy żubrowej  i ziaren zielonego pieprzu

..

78 zł

..

Rack of lamb with grilled seasonal vegetables, green peppercorns and red aged wine jus

..

20,5 €

..

..


….

Tylko na wcześniejsze zamówienie, z min. 48- godzinnym wyprzedzeniem

 /  również w wersji z naszym dowozem :  spytaj swojego serwisanta  /

..

Kaczka z prodiża w swej pełnej krasie,, pełna majeranku i kwaśnych jabłek, leżakowana przez 12 godzin w solance po czym wolno pieczona i starannie podlewana własnym tłuszczem

..

Kaczka cała 129 zł..

..

Pół kaczki  69 zł

..

..

dodatki / hummus / pasty warzywne / smalec


..

Pieczywo żytnie na własnym zakwasie razowym 

..

6 zł

..

Homemade bread

..

2 €

..

Własnego wypieku focaccia z greckimi oliwkami i świeżo ścinanym rozmarynem

..

8 zł

..

Homemade focaccia with green Greek olives and rosemary

..

2,5 €

..

Własnego wypieku ciabatta z suszonymi na słońcu pomidorami i ziołami śródziemnomorskimi

..

8 zł

..

Homemade ciabatta with sun dried tomatoes and  Mediterranean herbs

..

2,5 €

..

Młode ziemniaki opiekane w świeżych ziołach

..

8 zł   ..

New potatoes baked with freshly cut herbs

..

2,5 €

 Kluchy na parze / pyzy poznańskie

..

8 zł

..                                                 

Regional dumplings

..

2,5

..

Frytki

..

8 zł

..
French fries

..

2,5 €

..

Fasolka szparagowa

..

11 zł

..
Green beans

..

3 €

..

Młoda grillowana cukinia

..

11 zł

..
Grilled baby courgette

..

3 €

..

Liście młodego szpinaku

..

11 zł

..

Baby spinach

..

3 €

..

Puree ziemniaczane z blanszowanym młodym porem i gałką muszkatołową

..

11 zł

..

Mashed potatoes flavoured with leek, soya sauce and nutmeg

..

3 €

..

Liście sałat sezonowych z młodymi warzywami i pomidorkami cherry

..

11 zł

..

Mixed leaves salad with baby vegetables

..

3 €

..

Modra kapusta pełna żurawiny, miodu gryczanego i przypraw korzennych

.. 13 zł

..                                                                     

Traditional red cabage slowly cooked with red berries, honey and spices

..

3,5   

..

Borowiki duszone w wiejskiej śmietanie

..

16 zł

..
       

Creamed cep mushrooms flauvoured with fresh herbs and bison grass

..

4,5 €

..

..

..

..

..


..

..

Zapraszamy do naszej winiarni 🙂
..
-25% na każde wina z naszej KARTY WIN
..
4+1 gratis ➡️ zamawiając cztery butelki wina, piątą dostaniecie gratis

..

..


..

Zamówienia przyjmujemy przez:

..

mail: rezerwacje@bulwarrestauracja.pl

..

tel. + 48 533 181 171

..

Bezpłatny dowóz