MENU OKOLICZOŚCIOWE - BulwaR
528
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-528,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive,elementor-default
 

MENU OKOLICZOŚCIOWE

————…..SET MENU I…..————

PRZYSTAWKI / Starters

Krem z dzikiego szczawiu z jajem przepiórczym, wędzonym boczkiem i świeżo rwanymi liśćmi rukwi wodnej
Cream of wild sorrel with quail egg, smoked bacon and fresh watercress

Liście sałat sezonowych, młodego szpinaku ze świeżymi truskawkami, prażonym sezamem i tostowanymi płatkami migdałów
Mixed leaves and baby spinach salad with fresh strawberries, roasted sesame seeds and toasted almonds

Gruszka z wątróbkami drobiowymi w wędzonym boczku w głębokim sosie z czerwonego wina i starzonego Porto na rozmarynowym puree z dyni piżmowej
Chicken livers with smoked bacon glazed with red wine and LBV Porto on a bed of fresh pear finished with rosemary flavoured pumpkin puree

DANIA GŁÓWNE z selekcją dodatków / Main courses with side order

 

Pierś z kurczaka zagrodowego z chrupiącą skórką, piklowane szalotki, wielkopolska pyra w kilku odsłonach
Supreme of homestead chicken with creamy potato puree and pickled shallots

Poliki wieprzowe z solonym karmelem, paloną marchwią, pasternakiem i młodym rabarbarem
Pork cheeks with burnt baby carrots, salted caramel, roasted parsnips and baby rhubarb

Dorsz bałtycki z pieczoną młodą marchwią i porami duszonymi w śmietanie, świeżo tarta gałką muszkatołowa, puder z ziołowego masła, trybula
Fillet of cod with creamy baby leeks, roasted carrots, herb butter and nutmeg

DESERY / Desserts

.

Sorbet własnego wyrobu z jagód czarnej porzeczki z kruszonymi owocami jałowca
Homemade blackcurrant sorbet with crushed juniper berries

.

89 zł

————…..SET MENU 2…..————

ZUPY / Soups

Krem z dzikiego szczawiu z jajem przepiórczym, wędzonym boczkiem i świeżo rwanymi liśćmi rukwi wodnej

Cream of wild sorrel with quail egg, smoked bacon and fresh watercress

Bulion z pieczonej gęsi owsianej i leśnych grzybów z kołdunami

Consomme of oatmeal goose, wild mushrooms, pasty with confit leg of goose, fresh herbs

.

PRZYSTAWKI / Starters

Liście sałat sezonowych, młodego szpinaku ze świeżymi truskawkami, prażonym sezamem i tostowanymipłatkami migdałów
Mixed leaves and baby spinach salad with fresh strawberries, roasted sesame seeds and toasted almonds

Poliki wieprzowe z solonym karmelem, paloną marchwią, pasternakiem i młodym rabarbarem
Pork cheeks with burnt baby carrots, salted caramel, roasted parsnips and baby rhubarb

Wędzony pstrąg łososiowy na puree z kukurydzy w glazurze z palonego masła z kremem z młodego szczypiorku
Smoked salmon trout with corn puree, burnt butter and cream of baby chives

 

.DANIA GŁÓWNE  z selekcją dodatków / Main courses with side orders

Pierś z kurczaka zagrodowego z chrupiącą skórką, piklowane szalotki, wielkopolska pyra w kilkuodsłonach
Supreme of homestead chicken with creamy potato puree and pickled shallots

Stek złotnicki wędzony w dymie z kory dębu i owoców runa leśnego z musem z kwaśnej Renety z karmelizowanymi w spadziowym miodzie winnymi jabłkami
Grilled pork chops smoked with oak bark and undergrowth with caramelized apples

Dorsz bałtycki z pieczoną młodą marchwią i porami duszonymi w śmietanie, świeżo tarta gałką muszkatołowa, puder z ziołowego masła, trybula
Fillet of cod with creamy baby leeks, roasted carrots, herb butter and nutmeg

.

Desery / Desserts

.

Sorbet własnego wyrobu z jagód czarnej porzeczki z kruszonymi owocami jałowca
Homemade blackcurrant sorbet with crushed juniper berries

.

.

109 zł

————…..SET MENU 3…..————

Zupy / Soups

Krem z dzikiego szczawiu z jajem przepiórczym, wędzonym boczkiem i groszkiem wąsatym
Cream of wild sorrel with quail egg, smoked bacon and fresh watercress

Bulion z pieczonej gęsi owsianej i leśnych grzybów z kołdunami

Consomme of oatmeal goose, wild mushrooms, pasty with confit leg of goose, fresh herbs

.

Przystawki / Starters

Poliki wieprzowe z solonym karmelem, paloną marchwią, pasternakiem i młodym rabarbarem
Pork cheeks with burnt baby carrots, salted caramel, roasted parsnips and baby rhubarb

Ser kozi w glazurze z miodu gryczanego pieczony z figami i wędzonym boczkiem
Goat cheese glazed with buckweat honey and baked with fresk figs and smoked bacon

Tatar z łososia z dresingiem z tartych skórek pomarańczy, liśćmi szpinaku i creme fraiche
Tartare of salmon with orange zests dressing, baby spinach and creme fraiche

.

 Dania główne z selekcją dodatków / Main courses with side orders

Stek złotnicki wędzony w dymie z kory dębu i owoców runa leśnego z musem z kwaśnej Renety z karmelizowanymi w spadziowym miodzie winnymi jabłkami
Grilled pork chops smoked with oak bark and undergrowth with caramelized apples

Pierś z kaczki glazurowana miodem gryczanym z papierówką, owocami leśnymi i młodą cukinią w głębokim sosie z suszonych owoców perfumowanym świeżym tymiankiem
Breast of duck glazed with buckwheat honey with early apple, forest fruits and baby courgette, smoked seasonal fruits and sauce flauvored with fresh thyme

Filet z łososia bałtyckiego z grzybowym duxelle i kurkami i julienne z młodych warzyw
Salmon with Portobello and chanterelles mushrooms  duxelle, julienne of baby vegetables

Desery /Desserts

.

Sorbet własnego wyrobu z jagód czarnej porzeczki z kruszonymi owocami jałowca
Homemade blackcurrant sorbet with crushed juniper berries

Czekoladowe brownie własnego wypieku z coulis z dzikich wiśni
Homemade Chocolate Brownie with wild cherry coulis

129 zł

————…..SET MENU 4…..————

Zupy / Soups

.

Tradycyjna zupa z białej cebuli ze świeżymi ziołami na lodowym cydreze z puree z natki pietruszki I regionalnym serem zagrodowym
Traditional onion soup slowly cooked with iced cider finished with regional farmhouse cheese

Bulion z pieczonej gęsi owsianej i leśnych grzybów z kołdunami
Consomme of oatmeal goose, wild mushrooms, pasty with confit leg of goose, fresh herbs

 Przystawki / Starters

Wędzony pstrąg łososiowy na puree z kukurydzy w glazurze z palonego masła i szczypiorku
Smoked salmon trout with corn puree, burnt butter and cream of baby chives

Ser kozi w glazurze z miodu gryczanego pieczony z figami i wędzonym boczkiem na liściach musztardowca i czerwonej sałaty dębowej
Goat cheese glazed with buckweat honey baked with figs and smoked bacon

Tatar z polędwicy wołowej z konfiturą z pikantnej papryczki chilli i świeżo tartym chrzanem
Steak Tartare with red chilli peppers chutney and freshly grated horseradish

 Dania główne z selekcją dodatków / Main courses with side orders

Pierś z kaczki glazurowana miodem gryczanym z papierówką, owocami leśnymi i młodą cukinią w głębokim sosie z suszonych owoców perfumowanym świeżym tymiankiem
Breast of duck glazed with buckwheat honey with early apple, forest fruits and baby courgette, smoked seasonal fruits and sauce flauvored with fresh thyme

Dorsz bałtycki z pieczoną młodą marchwią i porami duszonymi w śmietanie, świeżo tartą gałką muszkatołową i pudrem z ziołowego masła
Fillet of cod with creamy baby leeks, roasted carrots, herb butter and nutmeg

Polędwica wołowa w głębokim sosie ze starzonego wina i Madery z liśćmi młodego szpinaku
Fillet of beef with aged red wine and Madera sauce finished with blanched baby spinach

Desery / Desserts

Sorbet własnego wyrobu z jagód czarnej porzeczki z kruszonymi owocami jałowca
Homemade blackcurrant sorbet with crushed juniper berries

Czekoladowe brownie własnego wypieku z coulis z dzikich wiśni
Homemade Chocolate Brownie with wild cherry coulis

149 zł

.

Do wysokości rachunku doliczamy 10% za service charge: opłata za serwis przy grupach 8 os. i większych

10% service charge for 8 guests and more

Bezpłatny dowóz