Wielkanoc - BulwaR
1713
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1713,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive,elementor-default
 

Wielkanoc


ŚNIADANIE WIELKANOCNE

DLA 2 OSÓB / 88 ZŁ

Chleb własnego wypieku na zakwasie z mąki żytniej razowej i piwie pszenicznym / mały /

Baranek z masła wiejskiego / mały /

..


..

Żur Wielkanocny na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z ekologicznych warzyw, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu, podany z rwanym majerankiem, płatkami borowika i białą kiełbasa własnego wyrobu / 0,45 l /

..

lub

..

Barszcz biały na zakwasie z mąki pszennej wolno gotowany, pełen świeżego majeranku, z wiejskim wędzonym boczkiem i surową białą kiełbasą /0,45 l/

..


..

Jaja wiejskie na twardo od kur zielononóżek ze świeżą wiosenną rzeżuchą
/ 4 szt. /

..

Domowy sos tatarski / 100ml /

..

Staropolski pasztet z dzika pełen świeżych ziół, z głębokim sosem z jagód borówek leśnych, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / 150g /

..

Tradycyjna sałatka Wielkanocna, z parowanych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem Grójeckim, wiejskimi jajami od kur zielononóżek i świeżą natką pietruszki / 400g /

..

Kiełbasa biała surowa parzona własnego wyrobu, nie szczędzimy do niej świeżego majeranku, czosnku i pieprzu / 3 szt. /

..

Szynka z kotła według przepisu babci Jadwigi, wolno gotowana / 150g /

..

Świeżo tarty chrzan z gęstą wiejską śmietaną / 50ml /

..


..

Wielknocna babka drożdżowa   / śr.10cm /

..

lub

..

Domowy puszysty sernik / śr. 10cm /

..

..

..

..

ŚNIADANIE WIELKANOCNE

DLA 4 OSÓB / 138 ZŁ

Chleb własnego wypieku na zakwasie z mąki żytniej razowej i piwie pszenicznym / duży /

..

Baranek z masła wiejskiego / duży /

..


..

Żur Wielkanocny na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z ekologicznych warzyw, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu, podany z rwanym majerankiem, płatkami borowika i białą surową kiełbasą / 0,9 l /

..

lub

..

Barszcz biały na zakwasie z mąki pszennej wolno gotowany, pełen świeżego majeranku, z wiejskim wędzonym boczkiem i surową białą kiełbasą / 0,9 l /

..


..

Jaja wiejskie na twardo od kur zielononóżek ze świeżą wiosenną rzeżuchą
/ 6 szt. /

..

Domowy sos tatarski / 150ml /

..

Staropolski pasztet z dzika pełen świeżych ziół, z głębokim sosem z jagód borówek leśnych, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / 200 g /

..

Tradycyjna sałatka Wielkanocna, z parowanych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem Grójeckim, wiejskimi jajami od kur zielononóżek
i świeżą natką pietruszki / 600g /

..

Kiełbasa biała surowa parzona własnego wyrobu, nie szczędzimy do niej świeżego majeranku, czosnku i pieprzu / 6 szt. /

..

Szynka z kotła według przepisu babci Jadwigi, wolno gotowana / 200g /

..

Świeżo tarty chrzan z gęstą wiejską śmietaną / 150g /

..


..

Wielknocna babka drożdżowa   / śr.15cm /

..

lub

..

Domowy puszysty sernik / śr. 15cm /

..

..

..

..

OBIAD WIELKANOCNY

DLA 2 OSÓB / 88 ZŁ

Barszcz bardzo czerwony gotowany na wędzonym podgardle z suszonymi kapeluszami borowików i kwaśnymi jabłkami, pełen czosnku i świeżego majeranku / 0,45 l /

..

lub

..

Rosół z kury domowej gotowany 12 godin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką młodej pietruszki / 0,45 l /

..


..

Konfitowana noga z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu / 2 szt. /

..

lub

..

Domowy zraz wołowy słusznego rozmiaru z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim, wędzonym boczkiem i głębokim własnym sosem pieczeniowym / 2 szt. /

..

lub

..

Pół kaczki w jej pełnej krasie, nacierane świeżym majerankiem i wolniutko pieczone we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabkami

..


..

Do dań głównych podajemy:

..

Ręcznie robione słuszne pyzy drożdżowe / 6 szt. /

..

Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich / 300g /

..

Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu / 300 g /

..

Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżym tymiankiem / 200 ml /

..

..

..

..

OBIAD WIELKANOCNY

DLA 4 OSÓB / 168 ZŁ

Barszcz bardzo czerwony gotowany na wędzonym podgardle z suszonymi kapeluszami borowików i kwaśnymi jabłkami, pełen czosnku i świeżego majeranku / 0,9 l /

..

lub

..

Rosół z kury domowej gotowany 12 godin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką młodej pietruszki / 0,9 l /

..


..

Konfitowana noga z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu / 4 szt. /

..

lub

..

Domowy zraz wołowy słusznego rozmiaru z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim, wędzonym boczkiem i głębokim własnym sosem pieczeniowym / 4 szt. /

..

lub

..

Kaczka w swej pełnej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabkami

..


..

Do dań głównych podajemy:

..

Ręcznie robione słuszne pyzy drożdżowe / 8 szt. /

..

Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich / 600g /

..

Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami
i świeżo tartą laską cynamonu / 600g /

..

Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżym tymiankiem / 400ml /

..

..

..

..

CATERING WIELKANOCNY

Chleb własnego wypieku na zakwasie z mąki żytniej razowej i piwie pszenicznym

0,5 kg / 13,00 zł / szt.

1 kg / 23,00 zł / szt.

..


..

Zupy

..

Barszcz bardzo czerwony gotowany na wędzonym podgardle z suszonymi kapeluszami borowików i kwaśnymi jabłkami, pełen czosnku i świeżego majeranku
0,9 l / 38,00 zł

..

Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu
0,9 l / 46,00 zł

..

Barszcz biały na zakwasie z mąki pszennej wolno gotowany, pełen świeżego majeranku, z wiejskim wędzonym boczkiem i surową białą kiełbasą
0,9 l / 46,00 zł

..


..

Zimne i ciepłe przekąski

..

Jaja wiejskie dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z:

..

_ avocado, świeżo wyciskanym sokiem z cytryny, majonezem, szczypta gałki muszkatołowej i wędzonej papryki węgierskiej
4,00 zł / szt.

..

_ świeżą rzodkiewką, majonezem, rzeżuchą i korniszonami
4,00 zł / szt.

..

_ wędzonym łososiem bałtyckim, creme fraiche, świeżo tartym chrzanem
i młodym szczypiorkiem
6,00 zł / szt.

..

_ polnymi brązowymi pieczarkami, majonezem, wiejskim masłem, grubym szczypiorem z młodej dymki i świeżą rzodkiewką
4,00 zł / szt.

..

..

Staropolski pasztet z dzika pełen świeżych ziół z głębokim sosem z jagód borówek leśnych, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową foremka
100g / 19 zł / szt.

..

Tradycyjna sałatka jarzynowa
100g / 6,00 zł / szt.

..

Biała surowa kiełbasa pieczona w piwie pszenicznym z Miłosławia
z miodem gryczanym, ziarnami gorczycy, musztardą i świeżym majerankiem
100g / 9,00 zł / szt.

..

Bazyliowe pierogi z sarniną marynowaną w owocach runa leśnego i trawą żubrową
7,00 zł / szt.

..


..

Świąteczny obiad

..

Konfitowana nóżka z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu
17,00 zł / szt.

..

Domowe zrazy wołowe z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim wędzonym boczkiem i głębokim własnym sosem pieczeniowym
100g / 18,00 zł / szt.

..

Pieczony w świeżym tymianku królik w kremowym sosie wolnogotowanym na białym winie, z musztardą Dijon, gałka muszkatołową, kurkumą
i młodymi borowikami
100g / 19,00 zł / por.

..

Comber jagnięcy bejcowany musztardą z ziarnami gorczycy pieczony
w aromacie świeżych ziół, owoców runa leśnego i trawy żubrowej
100g / 29,00 zł / por.

..

Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabkami

½ kaczki / 48,00 zł / szt.

cała kaczka / 88,00 zł / szt.

..


..

Dodatki:

..

Ręcznie robione pyzy drożdżowe
2,00 zł / szt.

..

Pasztecik z farszem z kapusty kiszonej i polnych brązowych pieczarek (do barszczu)
6,00 zł / szt.

..

Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich
200g / 8,00 zł / por.

..

Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami
i świeżo tartą laską cynamonu
200g / 9,00 zł / por.

..

Buraczki zasmażane na wiejskim klarowanym maśle
200g / 9,00 zł / por.

..


..

Sosy:

..

Domowy sos tatarski
50 ml / 4,00 zł / por.

..

Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżym tymiankiem
50 ml / 6,00 zł / por.

..

Kremowy gęsty sos z borowikami i kruszonymi owocami jałowca aromatyzowany trawą żubrową
50 ml / 7,00 zł / por.

..


..

Półmisek jednorazowy mały – 4,00 zł

Półmisek jednorazowy duży – 7,00 zł

..


..

..

Zapraszamy do naszej winiarni 🙂
..
-25% na każde wina z naszej KARTY WIN
..
4+1 gratis ➡️ zamawiając cztery butelki wina, piątą dostaniecie gratis

..

..


..

Zamówienia przyjmujemy do 9.04.2020 r.

..

dowozimy gratis na terenie Poznania

..

mail: rezerwacje@bulwarrestauracja.pl

..

tel. + 48 533 181 171

..

Bezpłatny dowóz